Hommikusöögi retseptid

Ciabatta II 

Toidutare, 10. jaanuar 2006, 21:47
Toorjuustu- ja tomatitäidisega pehmed värsked ciabatta-saiad kaunistavad hommikusöögilauda ning kõlbavad suupisteks külalistelegi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
3 dl maitsestamata jogurt
3 dl vesi
25 g pärm
0.5 dl oliivõli
2 kuni 3 tl Sool
13 dl nisujahu
PEALERIPUTAMISEKS
0.5 dl nisujahu
TÄIDIS
Tomat
päikesekuivatatud tomatid
Basiilik (värske)
Mozzarella
oliivõli

Valmistamine
Soojenda veega segatud jogurt leigeks ja lahusta selles pärm. Lisa ülejäänud koostisosad ning sega kokku vedelavõitu tainas. Töötle tainast köögikombainis või saumikseriga ( tainaotsikuga ) umbes 10 minutit. Loomulikult võid tainast sõtkuda ka käsitsi. Pane tainas sooja, kata toidukilega ja lase tund aega kerkida. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Võid jaotada tainakoguse ka kahele ahjuplaadile. Riputa tainas jahuga üle ning patsuta umbes 1 cm paksuseks ja lõika plaadil kuueks osaks ( võid kasutada näiteks tordilabidat ). Riputa jahu ka tainatükkide vahele. Lase tainal plaadil veel pool tundi kerkida. Küpseta saiakesi keskmisel ahjuvõrel 200°C juures 20 minutit, kuni need tõmbuvad kergelt pruunikaks. Lase ahjust võetud saiakestel jahtuda. Lõika pooleks ja pane juustu-tomatitäidis vahele. Enne laualepanekut võid lõigata saiad parajateks suutäiteks. Antud kogustest saab 6-12 saiakest.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee