Lõunasöögi retseptid

Köögiviljarisoto 

Toidutare, 8. märts 2011, 15:02
Lihtne ja kiirelt valmiv köögiviljarisoto.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.25 tk Sibul
0.5 tk Porgand
0.5 sl oliivõli
0.5 dl Risotoriis
0.25 tk ürdipuljongikuubik
1.25 dl kuum vesi
0.25 tk Tomat
Basiilik (värske)
Parmesani v. muu kõva juust
Sool
Must pipar

Valmistamine
Puhasta ja tükelda sibul ning porgandid. Aja õli potis kuumaks, pane tükeldatud sibul ja porgandid sisse ning kuumuta kähku klaasjaks. Kuumutamist jätkates lisa riis. Lisa ürdipuljongikuubik ja segades jaokaupa kuum vesi. Pane potile kaas peale ning hauta risottot tasasel tulel, kuni riis on pehme. Hautamise ajal sega vahetevahel. Lisa tükeldatud tomat, basiilik ja riivitud parmesan. Maitsesta soola-pipraga.