Kogus: kuuele
Koostisosad
1 kg Kirsid
1.25 dl suhkur
3 dl punane vein
1 tk Kaneelikoor
ühe sidruni riivitud koor
ühe sidruni mahl
2 sl Kartulijahu
250 g Mascarpone või maitsestamata toorjuust
2 dl Hapukoor
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
Valmistamine
Puhasta kirsid kividest. Sega kastrulis kirsid, suhkur, vein ja kaneelikoor, lase kuumeneda. Mõne aja pärast lisa sidrunikoor, lase keema tõusta. Sega kartulijahu sidrunimahlaga ning lisa segades poti sisu hulka. Eemalda kaneelikoor. Võta suurem klaaskauss, vala sellesse kirsisegu ja lase jahtuda. Sega omavahel mascarpone, hapukoor ning vanillsuhkur, tõsta kirsisegule ja sega läbi. Enne serveerimist lase kükmikus vähemalt tund aega seista.
Kommentaarid (0)