Kiudainerikkad toidud

Kirsikreem 

Toidutare, 13. november 2008, 08:10
KirsikreemFoto: Jaan Heinmaa
Kirsikreemi võid valmistada värsketest kirssidest või kivideta kompotikirssidest. Pidulikul puhul valmista see väikestesse pokaalidesse.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 kg Kirsid
1.25 dl suhkur
3 dl punane vein
1 tk Kaneelikoor
ühe sidruni riivitud koor
ühe sidruni mahl
2 sl Kartulijahu
250 g Mascarpone või maitsestamata toorjuust
2 dl Hapukoor
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Puhasta kirsid kividest. Sega kastrulis kirsid, suhkur, vein ja kaneelikoor, lase kuumeneda. Mõne aja pärast lisa sidrunikoor, lase keema tõusta. Sega kartulijahu sidrunimahlaga ning lisa segades poti sisu hulka. Eemalda kaneelikoor. Võta suurem klaaskauss, vala sellesse kirsisegu ja lase jahtuda. Sega omavahel mascarpone, hapukoor ning vanillsuhkur, tõsta kirsisegule ja sega läbi. Enne serveerimist lase kükmikus vähemalt tund aega seista. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee