Lõunasöögi retseptid

Kala-juustusupp tomatiga 

Toidutare, 3. november 2008, 10:21
Kala-juustusupp tomatigaFoto: Jaan Heinmaa
Tomat annab kalasupile maitset ja värvi, juust lisab tõhusust.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 dl vesi
5 dl tomatimahl
2 tk kalapuljongi kuubik
200 g külmutatud supiköögivili
2 tk kartul
200 g sulatatud juust
300 g valge kalafilee
Aedtill

Valmistamine
Lase vee ja tomatimahla segul keema tõusta. Lisa puljongikuubikud, köögivili ja kartulitükid. Keeda tasasel tulel 10 minutit. Lõika juust keeva vees hoitud noaga tükikesteks, lisa supisse ning sega sulamiseni. Lisa ka pisikesteks tükkideks lõigatud kala, lase taas keema. Tõsta pott pliidilt ja kata kaanega. Mõne minuti pärast on kala pehmeks haudunud ning nüüd saab ka supi maitse lõplikult viimistleda.