Punane kalasuppFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
20. jaanuar 2009, 22:34

Punane kalasupp

Tomat annab supile nii värvi kui ka maitset, happesust tasakaalustab suhkur.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g külmutatud tursk vm valge kala filee
1 tl Sool
1 sl Sidrunimahl
2 sl õli
3 küünt Küüslauk
600 g külmutatud köögiviljad
4 tk kartul
1 purki purustatud tomatid
1 tl Pune (kuivatatud)
1 tl Basiilik (kuivatatud)
Tabasco kaste
1 l vesi
2 tk kalapuljongikuubik
1 tl suhkur
SERVEERIMISEKS
Murulauk
Hapukoor

Valmistamine
Lõika poolsulanud kala väiksemateks tükkideks, maitsesta soola ja sidunimahlaga. Peenesta küüslauk noaga ning kuumuta õlis madalal kuumusel mõned minutid. Lisa tükeldatud kartulid, köögivili, puljongikuubikud, ürdid, suhkur ja vesi. Hauta 10 minutit. Kalla hulka tomatihoidis, kalatükid ja Tabasco kaste, kuumuta keemiseni ning lase 5 minutit kaane all järelvalmida. Maitsesta vajadusel veel soolaga.