Kohvi-juustukookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
3. detsember 2008, 08:34

Kohvi-juustukook

Maheda kohvimaitselise juustukoogi võib valmis teha juba eelmisel päeval, sest nagu juustukookidele omane, muutub seegi seistes üha paremaks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
2 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
75 g Või
0.75 dl suhkur
1 tk Muna
2 sl külm vesi
KATE
3 sl keev vesi
2 sl jahvatatud kohvi
4 tk Muna
2 dl suhkur
400 g maitsestamata toorjuust
1 dl jahu
3 dl vahukoor
2 sl apelsiniliköör (nt cointreau) või mandliliköör (nt amaretto)
SERVEERIMISEKS
vahukoor
kohvioad
2 sl kakaopulber

Valmistamine
Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi. Lisa toasoe või ja sega seni, kuni tainas muutub muredaks. Lisa suhkur, muna ja vesi ning sega ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Täidise jaoks valmista tassi kohvi. Kui see on tõmmanud, kurna välja kohvipaks. Vahusta eraldi munad suhkruga ja toasoe toorjuust likööriga. Lisa munavahule toorjuustu-liköörivaht. Sega hulka jahu, lõpuks vahustatud koor ja jahtunud kohv. Vala täidis vormi taina peale ja küpseta kooki ahjus 160°C juures poolteist tundi. Lülita ahi välja ja lase lahtise uksega jahtuda. Tõsta kook vähemalt 1 tunniks külmkappi, veel parem , kui üheks ööks. Kaunista vahukoore ja kohviubadega, puista üle kakaoga.