Linnuliha retseptid

Kana 40 küüslauguküünega 

Toidutare, 6. august 2008, 09:42
Kana 40 küüslauguküünegaFoto: Jaan Heinmaa
Prantsusmaalt Provance´i piirkonnast pärinev roog, mida küpsetatakse tainakaane all, et kana jääks mahlasem. Samuti võib seda teha kaanega ahjupotis. Kasuta koorimata küüslauguküüsi ning pigista alles serveerimisel mahedamaitselised küüned koore seest välja.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
5 sl oliivõli
1 tk (2 kg) Broiler
40 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar
1 sl provancale ürdisegu
1 vars Varsseller
1 tk Porrulauk
1 leht Loorber

Valmistamine
Lõika broiler kaheksaks tükiks. Kuumuta pannil 2 sl õli ja pruunista kanatükke mõlemalt poolt mõni minut. Tõsta need koos praadimisleeme ning pestud , kuid koorimata küüslauguküüntega ahjupotti. Nirista peale ülejäänud oliivõli, maitsesta soola, musta pipra ja ürdiseguga. Tükelda sellerivars ning porru, tõsta samuti potti. Lisa ka loorberileht ja sega ühtlaseks. Vala vormi 1 dl vett, kata kaanega ning küpseta praeahjus 175°C juures 1-1,5 tundi, sõltuvalt kanatükkide suurusest. Serveeri keedetud kartulitega. Retsept on mõeldud neljale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee