Lõunasöögi retseptid
2. juuni 2010, 07:40

Tomati-forellisupp

Huvitav kombinatsioon tomatist ja forellist. Tulemuseks on imehea vürtsikas kalasupp.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 sl õli
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 purki Purustatud tomatid
1 l kalapuljong
4 tk kartul
2 tk Porgand
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tl (kuivatatud) Tüümian
1 tl suhkur
1 tl tabasco kaste
500 g (fileed) Forell

Valmistamine
Peenesta sibul ja küüslauguküüned. Lõika kooritud kartulid ja porgandid kuubikuteks. Lase potis õli tuliseks, pane sinna sibul-küüslauk ning prae mõni minut. Lisa tomatikonserv ja puljong, kuumuta keemiseni. Seejärel lisa kartulid-porgandid. Maitsesta basiiliku, tüümiani, suhkru ning Tabasco kastmega ja keeda seni, kuni kartulid on pehmed. Lõika forellifilee kuubikuteks ning lisa supile, keeda veel 5 minutit. Serveeri sepiku või itaaliapärase leivaga.