Kalatoitude retseptid

Köögivilja-kalavorm 

Toidutare, 9. september 2008, 07:15
Köögivilja-kalavormFoto: Jaan Heinmaa
Tervislik ja maitsev vormiroog sisaldab kala kõrval ohtralt köögivilju ning ka seeni.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g kalafilee (forell,koha või ahven)
1 tl Sool
Valge pipar
KÖÖGIVILJASEGU
0.5 tk Porrulauk
1 tk Paprika
1 tk (väiksem) Rullkõrvits
200 g Šampinjonid
või muud seened
1 küüs Küüslauk
2 sl õli
200 g hapukoor
Sool
hakitud till
PEALE
2 dl kohvikoor
1 dl riivitud juust

Valmistamine
Aseta tükeldatud kalafilee võitatud ahjuvormi, maitsesta soola ja valge pipraga. Lõika porru rõngasteks, paprika, suvikõrvits ja shampinjonid viiludeks. Lase õli kastrulis kuumaks ning prae köögivilju-seeni selles mõni minut. Lisa purustatud küüslauguküüs, hapukoor, sool ja till. Küpseta kala 10 minutit ahjus. Tõsta köögiviljasegu kalale, vala üle kohvikoorega ning puista peale riivitud juust. Küpseta rooga ahjus 200°C juures veel 15 minutit. Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee