Kalatoitude retseptid

Lõhefilee fenkoliga 

Toidutare, 2. jaanuar 2006, 19:53
Roog kaalujälgijatele. Lõhefilee fenkoli ja hautatud riisiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
Ettevalmistusaeg umbes 5 minutitRoa valmimisaeg umbes 20 minutit

Koostisosad
75 g lõhefilee
2 sl Sidrunimahl
Sool
1 küünt Küüslauk
1 tl taimeõli
40 g riis
1.25 dl vesi
1 tl (hakitud) Aedtill
1 pea Apteegitill ehk fenkol
Must pipar

Valmistamine
Pese lõhefilee läbi, tupsuta kuivaks, piserda üle sidrunimahlaga ning maitsesta soolaga. Haki peeneks küüslauguküüs. Kuumuta kastrulis õli, prae selles kergelt läbi riis ja küüslauk ning vala peale vesi. Lisa sool ja till ning lase kaane all nõrgal kuumusel haududa. Vahepeal lõika fenkolipea peenteks viiludeks (rohelised lehed aseta kõrvale), lisa umbes 10 minuti pärast riisile ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta lõhefilee riisile, lase kaane all umbes 7 minutit haududa. Vala kõik ettevaatlikult taldrikule ning garneeri fenkolirohelisega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee