Lõunasöögi retseptid
1. jaanuar 2006, 09:38

Kapsavorm II

Hautatud kapsavorm tangudega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
375 g (või vähem) Valge peakapsas
0.5 dl (või vähem) riis või odratang
0.25 dl vesi
0.25 sl Sool
0.5 tk Muna
0.5 tk (või vähem) Sibul
0.25 sl õli
0.5 tl Sool
Valge pipar
0.5 tl (või vähem) Majoraan

Valmistamine
Lõika kapsas peenteks ribadeks. Keeda kapsas väga väheses vees pehmeks. Keeda riis või odratangud soolaga maitsestatud vees pehmeks. Hauta peenestatud sibulat õlis. Sega kapsas, riis või tangud, maitseained, munad ja nii palju kapsa keeduvedelikku , et moodustub vedela pudru paksune segu. Pane segu ühte suurde või kahte väiksemasse rasvaga määritud vormi. Küpseta rooga ahjus 175-200°C juures paar tundi.