Kalatoitude retseptid

Seenetäidisega ahjuforell 

Toidutare, 23. detsember 2008, 10:56
Seenetäidisega ahjuforellFoto: Jaan Heinmaa
Seene-toorjuustutäidisega ahjukala sobib hästi pidulikuks lõuna- või õhtusöögiks. Samal ajal, kui kala ahjus küpseb, jõuad valmis teha meelepärased lisandid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT + 1 TUND KÜLMAS + 1 TUND AHJUS

Koostisosad
1.5 kg Forell või lõhe
Sool
Sidrunipipar
TÄIDIS
1 sl Õli
2 -3 dl Šampinjonid või kukeseened
0.5 tk Porrulauk
200 g maitsestamata toorjuust
2 tl Basiilik (kuivatatud)
0.5 tl Ürdisool

Valmistamine
Hõõru kala seest ja väljast soola ning sidrunipipraga, lase vähemalt 1 tund külmkapis seista. Lõika porru õhukesteks ratasteks ja kuumuta õlis. Lisa viilutatud seened ja toorjuust. Maitsesta basiiliku ja ürdisoolaga, kuumuta veel kord läbi. Aseta forell küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning täida seene-juustuseguga. Kinnita kala hambatikkudega või säti kõhu ette foolium, et täidis välja ei valguks. Küpseta 180° juures 1 tund.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee