Seenetäidisega ahjuforell
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT + 1 TUND KÜLMAS + 1 TUND AHJUS
Koostisosad
1.5 kg Forell või lõhe
Sool
Sidrunipipar
TÄIDIS
1 sl Õli
2 -3 dl Šampinjonid või kukeseened
0.5 tk Porrulauk
200 g maitsestamata toorjuust
2 tl Basiilik (kuivatatud)
0.5 tl Ürdisool
Valmistamine
Hõõru kala seest ja väljast soola ning sidrunipipraga, lase vähemalt 1 tund külmkapis seista. Lõika porru õhukesteks ratasteks ja kuumuta õlis. Lisa viilutatud seened ja toorjuust. Maitsesta basiiliku ja ürdisoolaga, kuumuta veel kord läbi. Aseta forell küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning täida seene-juustuseguga. Kinnita kala hambatikkudega või säti kõhu ette foolium, et täidis välja ei valguks. Küpseta 180° juures 1 tund.
Kommentaarid (0)