Küpsetised
23. detsember 2008, 10:26

Seenetäidisega kanafilee lehttainal

Kiiresti valmivad mõnusad pirukad.

Koostisosad
4 tk Kanafilee
200 g Seened (nt. šampinjonid)
400 g Lehttainas
1 tk Muna
4 sl Oliiviõli
Petersell

Valmistamine
Pane ahi 220 kraadi juurde sooja. Lisa pannile 2 sl oliiviõli (mitte extra virgin oliiviõli!), kuumuta ning lisa seened ja prae kõrgel kuumusel umbes 3 minutit senikaua kuni seened muutuvad küpseks. Lisa seente hulka peenestatud küüslauk ja petersell, maitsesta kergelt meresoola ja pipraga.
Rulli lehttainas rullist lahti ning lõika tainast nelinurksed tükid. Aseta kanafilee diagonaalselt taina tükile, lisa sinna peale seenetäidis. Keera kaks vastastikku olevat nurka kanafilee peale.
Määri pealt munaga ja küpseta umbes 30 minutit, kuni lehttainas muutub leheliseks ning kuldseks.