Taimetoidu retseptid

Küpsetatud kartulitort (soolane) 

Toidutare, 22. detsember 2005, 02:21
Põneva ja maitsva soolase "tordi" saad valmistada kartulitest. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
3 tk kartul
6 tk muna
2 dl suhkur
50 g purustatud mandlid
1 sl Kartulijahu
Sool
VORMI
või
Riivsai
KREEM
250 g 20% hapukoor
1 dl suhkur

Valmistamine
Koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased suhkruga. Kui mass on muutunud algsest kaks korda suuremaks, tõsta see 20 minutiks külmikusse. Samal ajal riivi kartulid ja vahusta munavalged. Lisa munakollasemassile vaikselt segades riivitud kartulid, munavalgevaht, kartulijahu ja purustatud mandlid. Pane mass veel kord 25 minutiks külmikusse. Kuumuta ahi 180°C-ni. Määri tordivorm võiga ja riputa üle riivsaiaga. Kalla tainas vormi. Küpseta ahjus 45 minutit. Sel ajal vahusta hapukoor suhkruga. Jahuta tordipõhi ning lõika pooleks. Määri hapukoorekreemi nii tordi vahele kui ka selle peale. Kaunista mandlite või pähklitega. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee