Linnuliha retseptid

Kalkunifilee viinamarjakastmes 

Toidutare, 3. november 2008, 13:04
Kalkunifilee viinamarjakastmesFoto: Jaan Heinmaa
Rohkelt tumedaid viinamarju sisaldav kaste näeb ilus välja ja sobib kalkunifilee kõrvale imehästi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 sl või
1 tk Sibul
400 g tumedad viinamarjad
1 sl suhkur
Sool
Must pipar
1 dl punane vein
1 tk Apelsin
600 g kalkunifilee

Valmistamine
Poolita viinamarjad ja eemalda seemned, haki sibul. Sulata kastrulis või ning prae sibulat tasasel tulel mõni minut. Lisa viinamarjad, vein, suhkur, sool, must pipar ja apelsini mahl ning riivitud koor. Lase vaiksel tulel 15 minutit keeda. (Kui soovid veidi paksemat kastet, lisa vähese veega segatud tärklis). Kuumuta pannil õli ja prae 2 cm paksuseid kalkunifileesid mõlemalt poolt 2 minutit, maitsesta soola-pipraga. Serveeri koos kastmega, soovi korral võid kõrvale pakkuda ka keedetud kartuleid.