Toidukordade retseptid

Küüslaugusai piparmündi ja meega 

Toidutare, 22. detsember 2005, 01:52
Kõige parem on sai soojalt, mitte kuumalt ja eriti hea koos taluvõiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
30 g presspärm
3 sl vedel mesi
500 g jahu
200 g kodujuust
2 kuni 3 sl kuivatatud piparmünt
2 mugulat Küüslauk
40 g või
1.5 dl vesi
1 sl Sool
1 tk munakollane

Valmistamine
Kuumuta ahi 220°C-ni, pista küüslaugupead tervetena ahju ja rösti neid 10-15 minutit, kuni viljaliha on pehme. Eemalda kestad ning pressi magus viljaliha välja. Vala kaussi pool veekogusest, lisa pärm ja 1 sl mett. Sega, kuni pärm on sulanud ning jäta umbes 15 minutiks seisma. Pärm peab hakkama vahutama. Sega kausis kodujuust, ülejäänud mesi, piparmünt, sool ja küüslaugupasta. Sulata potis või. Lisa pärmisegule kodujuustusegu, sulatatud või, jahu ning ülejäänud vesi. Sõtku tainas valmis. Õige tekstuuriga taina saamiseks tuleks seda töödelda vähemalt 10-15 minutit, seetõttu on parem kasutada köögikombaini. Jäta tainas 1 tunniks sooja kohta niiske rätiku alla kerkima. Tõsta kerkinud tainas jahusele tööpinnale ja sõtku läbi. Jaota tainas kaheks ning vormi 2 lamedat 3-4 cm paksust saiapätsi. Aseta pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase vee 5-10 minutit kerkida. Pintselda pätsid munakollasega üle ning lõika terava noaga sälgud sisse. Küpseta ahjus 180°C juures 20-30 minutit. Enne serveerimist lase saial veidi jahtuda. Kõige parem on soe, mitte tuline sai. Ja proovi seda veel taluvõiga - VÕRRATU!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee