Kalatoitude retseptid

Täidetud kalmaarid 

Toidutare, 26. juuni 2008, 13:01
Täidetud kalmaaridFoto: Jaan Heinmaa
Kui soovid külalisi üllatada millegi erilisega, tasub proovida seda itaaliapärast rooga.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g puhastatud külmutatud kalmaarid või minikalmaarid
2 kuni 3 küünt Küüslauk
3 tk kooritud ja hakitud tomat
8 tk nõrutatud ja hakitud päikesekuivatatud tomat õlis
4 sl (peenestatud) Basiilik (värske)
4 sl lauasaia pehme sisu
3 sl oliivõli
1 sl punase veidi äädikas
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
sidrunimahl ja -sektorid
Basiilik (värske)

Valmistamine
Keeda külmutatud kalmaarid peaaegu pehmeks. Sega kokku purustatud küüslauk, päikesekuivatatud ja värsked tomatid, basiilik ning saiapuru. Lisa veiniäädikas ja 1 sl oliivõli, maitsesta segu ohtra soola ja pipraga. Vahepeal pane kalmaaridega võrdne arv puust kokteilitikke vähemalt 10 minutiks vette ligunema, vältimaks nende kõrbemist. Täida kalmaarid teelusika abil, sule lahtised otsad tikkudega. Pintselda kalmaare õliga ning küpseta keskmiselt kuumas grillis või ahjus 225°C juures sagedasti keerates 4-5 minutit. Piserda üle sidrunimahlaga, kaunista basiiliku ja sidruniga. Retsept on mõeldud neljale sööjale.