Kalatoitude retseptid

Kalapatee 

Toidutare, 3. november 2008, 10:43
KalapateeFoto: Jaan Heinmaa
Patee on roog, mis valmib üllatavlt lihtsalt ning maitseb ühtviisi hästi nii kuumalt kui ka külmalt. Kaunima välimuse huvides võid patee keskele panna krabipulki või veidi krevette. Sobib hästi peolauale.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PATEE
400 g lõhefilee
200 g valge kala filee (nt tursk,koha)
2 tk Muna
2.5 dl 15% toidukoor
0.25 tl Valge pipar
Cayenne'i pipar
4 tk krabipulk
100 g või kooritud krevetid
1 dl hakitud till
1 tl Sool
KASTE
2 dl hapukoor
50 g kalamari
Sool
KAUNISTUSEKS
värske till
Sidrun

Valmistamine
Sega kõik patee ained köögikombainis (v.a. krabipulgad või krevetid). Kata piklik keeksivorm seest küpsetuspaberiga ja vala pool segust vormi. Aseta keskele krabipulgad või krevetid ning kalla peale ülejäänud segu. Tõsta vorm vesivanni ja küpseta ahjus 175°C juures 1 tund. Kummuta jahtunud roog alusele, kaunista tilli ning sidruniga. Serveeri koorest ja kalamarjast valmistatud ning soolaga maitsestatud kastmega. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee