Tarretatud lõhetort kalamarjaga
Kogus: ühele
Koostisosad
PÕHI
100 g näkileib
1.5 dl kalapuljong
TÄIDIS
200 g külmsuitsulõhe
100 g murulauguga toorjuust
2 dl maitsestamata jogurt
1 dl hapukoor
50 g punane kalamari
1 tl Sidrunimahl
2 sl hakitud till
0.5 tl Sidrunipipar
1.5 sl Želatiin
0.5 dl vesi
2 dl vahukoor
KAUNISTAMISEKS
100 g külmsuitsulõhe
50 g punane kalamari
Aedtill
Valmistamine
Purusta näkileivad ja sega puljongiga, lase vedelikul veidi imenduda. Suru saadud segu fooliumi või kilega vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Täidise jaoks purusta tükeldatud kala köögikombainis, sega koos toorjuustu, maitsestamata jogurti ja hapukoorega ühtlaseks. Lisa kalamari, maitsesta tilli, sidrunimahla ja pipraga. Sulata zhelatiin kuumas vees, jahuta pisut ning lisa peene nirena täidisesse. Viimasena sega hulka vahustatud koor. Kalla segu põhjale ja lase külmas tarduda. Enne serveerimist kaunista lõhe, kalamarja ning tilliga. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
Kommentaarid (0)