Kalatoitude retseptid

Pidulik lõhepraad 

Toidutare, 9. mai 2008, 12:19
Suur ja pidulik lõhepraad on tõeline maitseüllatus. Võrratu kombinatsiooni moodustavad siin ananass, parmesani juust ja sinihallitusjuust.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Lõhefilee
4 tl Sool
1 tl Must pipar
2 sl Siirup
1 tk Sidrun
50 g Või
2 dl 35% rõõsk koor või toidukoor
150 g Sinihallitusjuust
150 g Kooritud krevett
1 dl Valge vein
100 g parmesani või Campanello juust v. muu kõva juust
2 väikest purki(a 227g purustatud ananassi konserv

Valmistamine
Pane kalafilee võitatud ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga. Nirista üle siirupi ning sidrunist pressitud mahlaga. Laota kalale võitükid, kalla peale koor ja murenda sinihallitusjuust. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 20 minutit. Samal ajal sega kokku vein, ananass ja riivitud juust. Tõsta krevetid ning ananassisegu kalale, küpseta veel 10 minutit. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee