Kalatoitude retseptid

Üleküpsetatud ahjuforell tomati ja juustuga 

Toidutare, 22. august 2008, 09:05
Üleküpsetatud ahjuforell tomati ja juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Selle hõrgutava piduroa saab valmis üsna vähese vaevaga. Suurema kala puhul suurenda ka teiste ainete kogust ning pikenda küpsetamisaega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk 1 kg kaaluv forell või lõhe
1 tl Sool
0.5 tl Paprika (jahvatatud)
1 tk Sibul
1 tk Tomat
100 g Riivjuust
1 dl Majonees

Valmistamine
Puhasta kala sisikonnast ja soomustest ning pese puhtaks. Määri pealt ja seest soolaga, lase 1 tund külmas seista. Tõsta kala fooliumiga kaetud ahjuplaadile ning määri pealt majoneesiga, kata õhukeste sibula- ja tomatiratastega. Raputa üle riivitud juustu ning paprikapulbriga. Tõsta fooliumi servad üles, et eralduv mahl ei valguks pannile, kuid ära pealt kinni pane. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 45 minutit. Serveeri keedetud riisi või kartulitega. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee