Kalatoitude retseptid

Tsitrusmarinaadis lõhe 

Toidutare, 3. november 2008, 10:57
Tsitrusmarinaadis lõhe Jaan Heinmaa
Sidruni-, laimi- ja apelsinimahlas marineeritud lõhe on mõnus alternatiiv klassikalisele graavlõhele. Sobib nii pidulikuks eelroaks kui ka keedetud kartulite kõrvale.

Kogus: kuuele

Koostisosad
400 g lõhefilee
TSITRUSMARINAAD
poole apelsini mahl
ühe laimi mahl
poole sidruni mahl
1 tl mesi
1 tl Sool
2 sl oliivõli
PEALE RAPUTAMISEKS
rohelise sibula rõngad
värske till
Rosépipar

Valmistamine
Hoia lõhefileed 1-2 ööpäeva sügavkülmas. Võta külmikust välja ja lase sulada 5-10 minutit, lõika imeõhukesteks viiludeks (poolkülmunud kala on tunduvalt kergem fileerida). Tõsta fileelõigud taldrikule. Pressi laimist, sidruni- ja apelsinipoolikust välja mahl ning sega kokku marinaad. Vahetult enne serveerimist kalla marinaad kalalõikudele, raputa peale rohelist sibulat, tilli ja rosépipart. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee