Lõhe tainas
Kalatoitude retseptid
28. detsember 2009, 11:21

Lõhe tainas

Lehttainas küpsetatud lõhe. Vaata ka samm-sammulist pildiseeriat.

Samm-sammult õpetus
1,5 kg kaaluv lõhe
Täidis:
250 g shampinjone
2 hakitud shalottsibulat
2 küüslauguküünt
1 sidrun
25 g võid
1 tl soola
0,5 tl sidrunipipart
Tainas
1 pk lehttainast (32 x 26 cm)
määrimiseks:
1 munakollane
1/4 dl 35 %-list rõõska koort
1. Vajadusel roogi kala ning fileeri. Eemalda filee külge jäänud väikesed luud. Sulata või pannil, kuumuta hakitud sibul klaasjaks ja lisa tükeldatud seened. Maitsesta soola ja pipraga, lisa purustatud küüslauk.
2. Laota lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aseta taina keskele üks kalafileedest, kata seene-sibulaseguga, lao puhastatud sidruniviilud ning tõsta teine filee pool peale. Tõsta taina servad kala peale vaheliti. Keera taina sees olev kala ümber ning vajuta taina servad kalakujuliselt kahvliga kinni. Vältimaks küpsemisel tekkinud õhumulle, tee kahvliga taina sisse augud. Pintselda tainas muna-kooreseguga.
3. Küpseta 225 kraadi juures kümme minutit, siis jätka küpsetamist 175 kraadi juures (30 minutit). Serveeri kartulirosettidega (tordipritsiga pannile pritsitud kartulipuder, mida on küpsetatud 250 kraadi juures 8-10 minutit).