Küpsetamata magustoidud

Apelsinišarlott 

Toidutare, 6. detsember 2005, 00:14
Võrratu maitsega šarlott, mille tegemiseks läheb vaja ohtralt apelsine.

Koostisosad
8 tk Apelsin
6 tk munakollane
6 sl suhkur
4 dl vahukoor
2 dl piim
20 g Zhelatiin
450 g hapukoor
70 g Pistaatsiapähkel
30 tk šokolaadiga kaetud piklik küpsis(või keelekese küpsis)

Valmistamine
Pressi neljast suuremast apelsinist mahl välja. Koori ülejäänud neli apelsini, lõika kaks neist väiksemateks tükkideks ja kaks õhukesteks viiludeks. Vahusta koor, sega hulka pressitud apelsinimahl ja piim. Vahusta munakollased suhkruga ning lisa apelsini-kooresegule. Paisuta želatiin külmas vees, lahusta nõrgal kuumusel ja jahuta veidi. Vala peenikese nirena muna-kooresegu hulka ja lase külmkapis pisut tarduda. Sega omavahel muna-kooresegu, apelsinitükid, hapukoor ning kooritud ja hakitud pistaatsiapähklid. Määri vorm või kauss võiga ja puista üle suhkruga. Pane küpsised vormi äärtele ja apelsiniviilud põhja. Vala segu vormi ja tõsta külma tarduma, soovitatavalt järgmise päevani.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee