Nädala kook
30. mai 2011, 10:42

Halvaakook

Halvaakreemi ja biskviitpõhjaga kook maitseb nii suurtele kui ka väikestele. Apelsinikeedis annab muidu üsna magusale koogile veidi mõrkja maitsenüansi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
4 tk Muna
1.5 dl suhkur
1.5 dl jahu
0.5 dl jahvatatud mandlid
1.5 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
3 dl apelsinikeedis
1 dl kohupiim
200 g halvaa
2 dl vahukoor
50 g šokolaad
KAUNISTAMISEKS
100 g šokolaad
50 g mandlilaastud

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga. Sega kuivained ja lisa läbi sõela munavahu hulka. Kalla tainas võiga määritud ning riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180°C juures 45 minutit. Lõika jahtunud põhi kolmeks. täidise jaoks murenda halvaa kaussi, sega vahukoore ja kohupiimaga. Maitsesta suhkru ja vanillisuhkruga. Määri põhjale kõigepealt keedist, seejärel halvaakreemi. Tõsta peale järgmine põhjakiht, määri taas keedise ning kreemiga. Samamoodi tee ka kolmanda kihiga, kõige peale peab jääma halvaakreem. Rösti mandlilaaste ahjus 250°C juures mõni minut, jahuta ja puista koogile. Sulata šokolaad veevannil poti sees, kalla kilekotti, lõika nurka väike ava ja pritsi koogile. Kõige maitsvam on halvaakook järgmisel päeval.