Mehhiko köök

Bertha banaanikook 

Toidutare, 28. detsember 2007, 13:11
Bertha banaanikook 
Mehhikopärasele banaanikoogile annab mahlasust likööriga maitsestatud kohvikreem. Kõige maitsvam on kook järgmisel päeval.

Koostisosad
PÕHI
120 g Või
2.5 dl suhkur
2 tk Muna
2 tk Banaan
1.25 dl maitsestamata jogurt
2 sl Kookoshelbed
4.25 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
sooda
Sool
KREEM
150 g Või
200 g tuhksuhkur
2 tk Muna
0.5 sl kakaopulber
1 sl lahustuva kohvi pulber
1.5 sl kohviliköör
1 sl konjak
50 g kaunistamiseks šokolaad

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad. Purusta kahvliga banaanid ja sega koos kookoshelvestega jogurti hulka. Lisa segu tainale. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool, sega samuti taina hulka. Vala tainas võiga määritud ning riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 175°C juures tund aega ja katsu tikuga, kas kook on keskelt küps. Lase jahtuda ning valmista samal ajal kreem.
Selleks vahusta toasoe või suhkruga ja lisa vahustades ükshaaval munad. Sega omavahel kohviliköör, konjak, kohvi- ja kakaopulber ning lisa kreemile. Lõika kook kolmeks ja määri kreem nii põhjade vahele kui ka peale. Kaunista riivitud šokolaadiga. Lase külmkapis seista vähemalt 1 tund, veel parem oleks kook järgmise päevani maitsestuma jätta.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee