Küpsetised
5. detsember 2005, 23:17

Sidruni-lehttainakook

Sidrunimaitseline krõbisev lehttainakook sobib hästi igale peolauale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g lehttainas
1 tl Muna
2 sl tuhksuhkur
SIDRUNIKREEM
3 tk munakollane
1 tk Muna
75 g suhkur
40 g nisujahu
kolme sidruni mahl ja riivitud koor
3 dl piim

Valmistamine
Rulli tainas kergelt jahusele lauale 30 x 30 cm suuruseks ruuduks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta tainas tainarulli abil sinna peale. Torgi kahvliga augud sisse ning määri pealt munaga. Küpseta ahjus 220°C juures 15 minutit. Põhi peab jääma hästi krõbe. Seejärel puista peale 1 sl tuhksuhkrut ja küpseta paar sekundit grillrežiimil kõrgeimal kuumusel, kuni suhkur kristalliseerub. Võta plaat ahjust ning jaga ruut terava noaga kolmeks võrdseks ribaks. Pööra need ümber, puista 1 sl tuhksuhkruga üle ja grilli veel kord. Võta põhjad ahjust välja, jäta plaadile jahtuma. Sidrunikreemi jaoks vahusta munakollased ja muna suhkruga tihedaks vahuks. Sõelu hulka jahu ning vahusta ühtlaseks. Lõpuks lisa riivitud sidrunikoor. Kuumuta piim keemiseni, jahuta veidi ja kalla munasegusse. Vahusta veel, kalla segu potti ning kuumuta pidevalt segades 2 minutit; kreem peab muutuma hästi paksuks. Lisa vähehaaval sidrunimahl ja sega korralikult. Seejärel jahuta ning tõsta serveerimiseni külma. Koogi kokkupanekut alusta kõige varem 1 tund enne serveerimist. Selleks jaga kreem kaheks. Pane pool kreemist ühele lehttainaribale ja aseta peale teine riba, kata teise poole kreemiga ning tõsta peale kolmas lehttainariba. Soovi korral puista kook üle tuhksuhkruga.