Linnuliha retseptid

Kana-riisivorm 

Toidutare, 10. märts 2011, 10:02
Kana-riisivorm Jaan Heinmaa
Vormirooga on lihtne valmistada: tuleb vaid ained kihiti vormi laduda ja kastmega üle valada. Ananassisalsa annab roale mõnusa magusterava maitse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g Kanafilee
1 tk Suurem porrulauk
1.5 dl Pikateraline keetmata riis
1 tk väike ananassikonserv omas mahlas
2 dl Rõõsk koor
1.5 dl ananassisalsa (või tomatisalsa)
3 dl Kanapuljong
1 tl Must pipar
õli vormi määrimiseks
Sool (maitse järgi)

Valmistamine
Viiluta porru ja pruunista õlis, tõsta pannilt. Tükelda broilerifileed ning pruunista samuti. Lao õliga määritud ahjuvormi kihtidena pool riisist, kanatükid, nõrutatud ananass, porru ja ülejäänud riis. Sega omavahel ananassikonservi vedelik, vahukoor, puljong, salsa ning must pipar, vala vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 50 minutit. Serveeri rooga koos värske salatiga. Soovi korral riivi roale enne serveerimist suured ja õhukesed laastud Parmesani.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee