Linnuliha retseptid

Kana ja riis Iraani moodi 

Toidutare, 16. juuli 2008, 20:36
Kana ja riis Iraani moodi Jaan Heinmaa
Suurepärane roog neile, kes armastavad soolast kombineerida magusaga. Safraniga maitsestatud riis kuulub Iraani köögi hõrgutiste hulka.

Kogus: kuuele

Koostisosad
6 -8 dl Basmati riis
1 tk Broiler
1 tk Sibul
1 tl Safran
1 tl suhkur
1 dl rosinad või kuivatatud jõhvikad
100 g Või
Sool

Valmistamine
Keeda broiler soolaga maitsestatud vees pehmeks. Eemalda nahk ja luud ning tükelda liha. Keeda riis soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Kuumuta suures potis või ja vesi. Lisa järk-järgult riis, nii et sellest moodustub sipelgapesa-sarnane kuhi. Aseta peale võitükikesed. Kata poti kaas seestpoolt käterätiga, et aur ei suunduks otse riisile, muidu muutub see pudruks. Hauta 15-20 minutit madalal kuumusel. Sega safran ja suhkur tilga veega. Prae pannil kanatükid, sega hulka safranisegu. Prae teisel pannil võis sibul ja rosinad. Sega omavahel kana ja riis ning kalla peale sibula-rosinasegu. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee