NektariinikookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
8. september 2008, 13:30

Nektariinikook

Krõbeda lehttainapõhjaga kook valmib imekiiresti. Vastupandamatuks muudavad selle õhuline toorjuustukreem ja küpsed nektariinid.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g lehttainas
TÄIDIS
500 g mascarpone toorjuust
2 dl vahukoor
2 sl hele rumm
1.5 dl tuhksuhkur
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
6 tk nektariin

Valmistamine
Kuumuta ahi 220°C-ni. Rulli tainas laiali ja tõsta võitatud 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Küpseta 15-20 minutit. Jahuta ning eemalda vormist. Sega omavahel toorjuust, vahustatud koor, tuhk- ja vanillsuhkur ning soovi korral ka rumm. Kata põhi täidisega. Lõika nektariinid viiludeks, kaunista kook ja serveeri kohe.