Kalatoitude retseptid
28. november 2005, 02:25

Kalmaarisalat aedviljadega

Segasalat keedetud kalmaarifileest kartuli, porgandi, konservkurgi ja -hernestega majoneesikastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g (külmutatud filee) Kalmaar
3 tk Kartul
2 tk Porgand
2 tk (konserveeritud) Kurk
100 kuni 200 g Konserveherned
KASTE
250 g Majonees
Must pipar
suhkur
Sool

Valmistamine
Kalmaarifilee valada üle kuuma veega, hoida selles 3 minutit ja eemaldada nahk. Seejärel keeta fileed soolaga maitsestatud vees 4 minutit. Jahtunud filee, keedetud kartulid, porgandid ja kooritud kurgid lõigata kangideks. Majoneesile lisada sool, suhkur, pipar ja salatiained ning ettevaatlikult segada. Salat tõsta klaasnõusse. Kaunistada salatilehtede, kurgi- ja kalmaaritükikestega.