Linnuliha retseptid

Kiievi kotletid 

Toidutare, 5. august 2008, 11:20
Kiievi kotletid Jaan Heinmaa
Prantsusmaalt pärinevat ja vene köögis kodunenud Kiievi kotletti pole raske ka ise kodus valmistada, kui järgida hoolikalt retsepti.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk Kanafilee
1 tk Muna
1 dl Piim
2 dl Riivsai
1 tl Sool
MAITSEVÕI
50 g Või
1 sl Sidrunimahl
0.25 dl (hakitud) Petersellilehed
0.25 tl Sool

Valmistamine
Maitsevõi tegemiseks hõõru toasoe või vahule, maitsesta soola, sidrunimahla ja hakitud peterselliga. Tõsta segu fooliumitükile ning vormi 15 cm pikkuseks kangiks, sule foolium ja pane külma. Vasarda õrnalt kanafileed. Võta maitsevõi külmast ja lõika neljaks. Tõsta igale kanafileele maitsevõi tükk, keera filee rulli ning suru servad hoolikalt kokku (vajadusel kinnita tikuga). Tõsta kotletid külmikusse mõneks tunniks tahenema. Sega lahtiklopitud muna piimaga ja riivsai soolaga. Veereta rulle munapiimas, seejärel riivsaias. Siis veel kord munapiimas ja riivsaias. Küpseta rulle pannil õlis ja seejärel ahjus 180 kraadi juures umbes 10 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee