Linnuliha retseptid

Jõulukalkun II 

Toidutare, 19. detsember 2007, 11:07
Jõulukalkun II 
Mahlane ja maitsev kalkun vajab pikka küpsemisaega. Valmistades roa küpsetuskotis, on tulemus mahlasem ja jääb ära ka pintseldamise vaev. Mustad ploomid ja hapukapsas on kalkunile just sobiv täidis. Lisandiks küpsetatud pariisi kartulid ning peekoniviilu keeratud mustad ploomid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk (5 kg) terve kalkun
3 tl sool
1 tl Sidrunipipar
TÄIDIS
0.5 tl sool
100 g Mustad ploomid
300 g Hapukapsas
4 sl õli
LISAND
1 kg pariisi või tavalised kartulid
1 tl sool
2 sl õli
100 g Mustad ploomid
200 g viilutatud suitsupeekon

Valmistamine
Pane ahi 160°C peale sooja. Pese kalkun korralikult nii seest kui ka väljast, hõõru soola ja pipraga. Sega omavahel mustad ploomid, hapukapsad, sool ja õli. Täida lind saadud seguga. Pane kalkun küpsetuskotti, vala peale 5 dl vett. Sule kott ning tee sellesse väike auk, et aur küpsemise ajal välja pääseks. Aseta kott ahjupannile ja küpseta kalkunit iga kilo kohta 1 tund ehk kokku 5 tundi. Vala ahjuvormi kartulid, nirista peale õli ja puista üle soolaga. Kui vorm mahub ahju kalkuniga ühel ajal, küpseta kartuleid linnu valmimise lõpu poole 40 minutit. Kui ei mahu, tõsta kalkun ahjust välja ja kata fooliumiga. Küpseta kartuleid eraldi 200°C juures 30 minutit. Keera ploomide ümber peekon ja torka puust kokteilitiku otsa. Küpseta koos kartulitega 15 minutit. Retsept on mõeldud umbes kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee