Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 tk (5 kg) terve kalkun
3 tl sool
1 tl Sidrunipipar
TÄIDIS
0.5 tl sool
100 g Mustad ploomid
300 g Hapukapsas
4 sl õli
LISAND
1 kg pariisi või tavalised kartulid
1 tl sool
2 sl õli
100 g Mustad ploomid
200 g viilutatud suitsupeekon
Valmistamine
Pane ahi 160°C peale sooja. Pese kalkun korralikult nii seest kui ka väljast, hõõru soola ja pipraga. Sega omavahel mustad ploomid, hapukapsad, sool ja õli. Täida lind saadud seguga. Pane kalkun küpsetuskotti, vala peale 5 dl vett. Sule kott ning tee sellesse väike auk, et aur küpsemise ajal välja pääseks. Aseta kott ahjupannile ja küpseta kalkunit iga kilo kohta 1 tund ehk kokku 5 tundi. Vala ahjuvormi kartulid, nirista peale õli ja puista üle soolaga. Kui vorm mahub ahju kalkuniga ühel ajal, küpseta kartuleid linnu valmimise lõpu poole 40 minutit. Kui ei mahu, tõsta kalkun ahjust välja ja kata fooliumiga. Küpseta kartuleid eraldi 200°C juures 30 minutit. Keera ploomide ümber peekon ja torka puust kokteilitiku otsa. Küpseta koos kartulitega 15 minutit. Retsept on mõeldud umbes kaheksale sööjale.
Kommentaarid (0)