Linnuliha retseptid

Pardirind pohla-punaveini kastmes 

Toidutare, 15. november 2008, 06:18
Pardirind pohla-punaveini kastmes
Tüümiani ja apteegitilliga maitsestatud pardirind maitseb hästi koos pohla-punaveinikastmega. Lisandiks võiks pakkuda vokitud köögivilju.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk pardirind (nahaga)
0.5 dl Tüümian (värske,hakitud)
0.5 tl sool
2 tl apteegitilli (fenkoli) seemned
3 küünt Küüslauk
1 tl oliivõli
5 dl lihapuljong
3 sl pohlamoos
sool
2 dl tugevamaitseline punane vein (nt tšiili syrah või carménére)
värskelt jahvatatud must pipar
kastmepaksendaja või maisitärklis

Valmistamine
Kuivata liha köögipaberiga ja lõika pardi nahk pealt rombideks. Töötle hakitud tüümian, küüslauk, eelnevalt uhmris purustatud apteegitilli seemned ja oliivõli saumikseri abil ühtlaseks seguks. Määri see pardirinna tükkide nahata poolele, säti need vastakuti ning seo puuvillase nööriga kokku. Mõõda kastmeained potti ja keeda umbes 30 minutit. Vajadusel lisa veel maitseaineid. Pruunista liha pannil õlis mõlemalt poolt 4-5 minutit (nahk peab jääma kuldpruun). Pane liha kuumakindlale (klaas)alusele ja küpseta ahjus 180°C juures 15 minutit. Võta välja ning lase 5 minutit seista. Eemalda nöör ja lõika pardirind 1-1,5 cm paksusteks viiludeks. Vala taldrikutele kastet ning aseta sinna lihalõigud. Kaunista värske tüümianiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee