Pardirind pohla-punaveini kastmes
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
2 tk pardirind (nahaga)
0.5 dl Tüümian (värske,hakitud)
0.5 tl sool
2 tl apteegitilli (fenkoli) seemned
3 küünt Küüslauk
1 tl oliivõli
5 dl lihapuljong
3 sl pohlamoos
sool
2 dl tugevamaitseline punane vein (nt tšiili syrah või carménére)
värskelt jahvatatud must pipar
kastmepaksendaja või maisitärklis
Valmistamine
Kuivata liha köögipaberiga ja lõika pardi nahk pealt rombideks. Töötle hakitud tüümian, küüslauk, eelnevalt uhmris purustatud apteegitilli seemned ja oliivõli saumikseri abil ühtlaseks seguks. Määri see pardirinna tükkide nahata poolele, säti need vastakuti ning seo puuvillase nööriga kokku. Mõõda kastmeained potti ja keeda umbes 30 minutit. Vajadusel lisa veel maitseaineid. Pruunista liha pannil õlis mõlemalt poolt 4-5 minutit (nahk peab jääma kuldpruun). Pane liha kuumakindlale (klaas)alusele ja küpseta ahjus 180°C juures 15 minutit. Võta välja ning lase 5 minutit seista. Eemalda nöör ja lõika pardirind 1-1,5 cm paksusteks viiludeks. Vala taldrikutele kastet ning aseta sinna lihalõigud. Kaunista värske tüümianiga.
Kommentaarid (0)