Küpsetised

Mandlikook II 

Toidutare, 18. november 2008, 11:50
Mandlikook IIFoto: Jaan Heinmaa
Rohkelt mandleid sisaldav kook maitseb ka neile, kes muidu magusast ei hooli.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g Või
1 dl suhkur
1 tk Muna
2.5 dl jahu
0.5 tl sool
1 tl Küpsetuspulber
150 g *või
2 dl suhkur
2 tk muna
150 g jahvatatud mandlid
160 g mandlilaastud
2 dl vahukoor
2 sl Amaretto liköör
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 sl *mandlilaastud

Valmistamine
Vahusta pehme või ja suhkur. Sega omavahel jahu, sool ning küpsetuspulber. Lisa võivahule muna ja jahusegu. Sega ühtlaseks tainaks, keera kilesse ning pane täidise valmistamise ajaks külmikusse. Kuumuta ahi 180°C-ni. Täidise jaoks vahusta pehme või ja suhkur. Lisa ükshaaval ning pidevalt kloppides munad. Sega juurde mandlijahu ja -laastud, vahustamata vahukoor, liköör ja vanillsuhkur. Sega ühtlaseks massiks. Suru tainas võitatud lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Vala peale täidis. Puista üle mandlilaastudega. Küpseta ahjus 55 minutit.