Marmor-juustukookFoto: Jaan Heinmaa
Ameerika köök
8. september 2008, 13:46

Marmor-juustukook

Ameerika juustukoogid on imemaitsvad ja nende eeliseks on see, et võid need valmis küpsetada juba kuni nädal varem - külmikus seistes maitse vaid paraneb.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g šokolaadiküpsised
50 g Või
750 g *maitsestamata toorjuust või mascarpone
2 dl suhkur
2.5 dl hapukoor
1 sl jahu
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tk Muna
50 g šoklaad (Bitter)

Valmistamine
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru lahtikäiva koogivormi põhja. Koogivorm mähi hoolikalt fooliumisse. Suures kausis vahusta mikseriga toorjuust suhkruga (2 minutit). Lisa hapukoor, jahu ja vanillsuhkur. Lisa ükshaaval ning hoolikalt segades juurde munad. 4 dl segust tõsta väiksemasse kaussi ja sega hulka sulatatud šokolaad. Pool heledast segust määri koogipõhjale. Pane peale pool šokolaadisegust, siis jälle hele segu ja siis šokolaadisegu. Sega kergelt noaga, nii saad kirju marmorimustrilise katte. Aseta vorm veevanni. Küpseta ahjus 160°C juures umbes 1 tund ja 15 minutit. Lase jahtuda. Kata pealt ning pane vähemalt 4 tunniks külmikusse. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.