Küpsetised
27. november 2005, 20:32

Külm sidrunipirukas

Küpsisepõhjaga külm sidrunipirukas võlub ka neid, kes suured magusasõbrad pole. Meeldivalt hapuka maitsega maius.

Koostisosad
3.5 dl kaeraküpsised (nt digestive)
1 dl sulatatud või
5 tk *munakollane
400 g Kondenspiim
1 dl Sidrunimahl
2.5 dl *vahukoor
2 sl tuhksuhkur
1 tk (õhukeste viilude Sidrun

Valmistamine
Purusta küpsised köögikombainis, lisa või ja suhkur (1 sl) ning sega läbi. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 175°C juures 5-8 minutit ning lase jahtuda. Täidise jaoks vahusta munakollased. Lisa kondenspiim ja sidrunimahl, vahusta ühtlaseks massiks ning vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta 10 minutit, lase jahtuda ja pane vähemalt 3 tunniks sügavkülma. 15-20 minutit enne serveerimist võta pirukas külmkapist välja. Vahusta koor tuhksuhkruga. Kaunista kook vahukoore ja sidruniviiludega.