Ameerika köök

Mississippi šokolaadipirukas 

Toidutare, 3. detsember 2008, 08:37
Mississipi šokolaadipirukas Jaan Heinmaa
Rikkaliku šokolaaditäidisega hõrgutis, mille maitset mahendab vahukoor. Jagub maiustamiseks suurele seltskonnale.

Koostisosad
3.75 dl jahu
1 dl kakaopulber
150 g Või
25 g suhkur
2 sl külm vesi
TÄIDIS
2.5 dl Fariinsuhkur
3 tk Muna
3 sl kakaopulber
100 g tume šokolaad
2 dl kohvikoor
120 g või
KAUNISTAMISEKS
2 dl vahukoor
riivitud šokolaad

Valmistamine
Sõelu kaussi jahu ja kakaopulber, sega hulka sulatatud või ning hõõru ühtlaseks. Lisa suhkur ja külm vesi ning sega veel kord korralikult läbi (NB! Lisa vajadusel vett, et tainas jääks pehme). Pane 15 minutiks külma. Rulli tainas jahusel laual ümmarguseks ja pane 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja. Küpseta ahjus 190°C juures 15 minutit. Täidise valmistamiseks vahusta või suhkruga, mikserda hulka munad ja kakaopulber. Sulata šokolaad ning sega koos kohvikoorega täidise hulka. Vala segu põhjale ja küpseta ahjus 175°C juures 45 minutit. Lase jahtuda, tõsta serveerimisvaagnale ning pane külma. Enne serveerimist kata pirukas pealt vahustatud koorega ja kaunista riivitud šokolaadiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee