Tortide retseptid

Jäätisetort 

Toidutare, 19. november 2005, 08:22
Biskviittaina põhjal valmistatud jäätisetordi valmistamine.

Alusta jäätise tordi valmistamist tordipõhja küpsetamisega.
Jäätisetordi valmistamiseks on tarvis:
3 munast valmistatud tordipõhi
3-4 apelsini,
1 l vaniljejäätist
niisutamiseks: apelsini mahla
besee valmistamiseks: 4 munavalget
1½ dl tuhksuhkrut
kaunistamiseks: mandlilaaste

1. Kuumuta ahi 250 ºC juurde.
2. Koori ja tükelda apelsinid.
3. Pooleks lõigatud tordipõhi niisuta mahlaga ning sinna peale aseta tükeldatud apelsinid. Aseta teine biskviidipõhja pool apelsinide peale.
4. Vahusta munavalged tuhksuhkruga tugevaks vahuks.
5. Pane jäätis tordipõhjale. Kata jäätis munavalgevahuga ja jälgi, et see munavalgevahu alt näha ei jääks. Kui jäätis jääb nähtavale, siis kuuma õhuga kokkupuutes valgub see plaadile ning jäätisetort ei õnnestu.
6. Munavalge pinnale riputa mandlilaaste.
7. Lase küpseta seni kuni munavalgevaht omandab kergelt pruunika värvi.
8. Serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee