Linnuliha retseptid

Värviline kalkunikiusatus 

Toidutare, 3. juuni 2009, 08:01
Värviline kalkunikiusatusFoto: Jaan Heinmaa
Lihtsalt ja kiirelt valmiv kalkunivormiroog sobib hästi nii riisi kui ka kartuli kõrvale. Soovi korral võid veini asemel kasutada puljongit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g kalkunifilee
oliivõli
sool
0.5 tl Must pipar
1 tk (punane) Paprika
1 tk Sibul
1 dl paprikatäidisega oliivid
1.5 dl kuiv valge vein
1.5 dl või rohkem toidukoor
2 tl Basiilik (värske)
150 g fetajuust

Valmistamine
Lõika kalkunifileed ribadeks ja pruunista kiirelt pannil õlis. Maitsesta soola-pipraga ning tõsta ahjuvormi. Tükelda sibul ja paprika, kuumuta pannil. Lisa poolitatud oliivid ning tõsta segu kalkunitükkide peale. Sega omavahel vein, koor ja tükeldatud basiilik, nirista samuti vormi. Lao kõige peale väikesed fetakuubikud. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 15 minutit.