Linnuliha retseptid

Jõuluhani II 

Toidutare, 3. november 2008, 12:57
Jõuluhani IIFoto: Jaan Heinmaa
Piduliku jõuluprae kõrvale sobivad hästi ahjuplaadil hanerasvas küpsetatud kodumaised sibulõunad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk (5 kg) hani
sool
Valge pipar
4 tk *õun
5 dl kuivatatud ploomid
1 sl suhkur
0.5 dl portvein
2 sl *hanerasv
2 sl nisujahu
0.5 dl praeleem
0.5 dl portvein
0.5 dl vahukoor
sool
Must pipar

Valmistamine
Võta hani 4 tundi enne valmistamist toatemperatuurile. Koori ja puhasta täidise jaoks õunad, lõika viiludeks. Pane potti õunatükid, kuivatatud ploomid, suhkur ja portvein. Kuumuta keemiseni ning lase siis toatemperatuurile jahtuda. Puhasta hani ja kuivata majapidamispaberiga. Hõõru seest soola-pipraga. Pane täidis linnu sisse, õmble kõht kinni või sule puust kokteilitikkudega. Kinnita lind puuvillasest materjalist nööriga. Hõõru pealt soola-pipraga ja tõsta ahjuplaadile, selg üleval. Pane külma ahju ning keera temperatuur 170°C peale. Kui hani on ahjus 1 tund küpsenud, eemalda pannile nõrgunud rasv. Edaspidi kasta sellega praadi iga poole tunni tagant. Kui möödunud on veel 1,5 tundi, pööra linnul teine külg. Kokku kulub küpsemiseks umbes 4 tundi. Pool tundi enne valmimist võta lind välja ja nirista üle külma veega. Pane ahju tagasi ning keera temperatuur 250°C peale. Jäta ahju uks praokile, nii saab praad mõnusa krõbeda pinna. Küpseta senikaua, kuni liha on läbinisti pehme. Valmista praeleemest kaste. Selleks lase hanerasv potis kuumaks ja sega hulka nisujahu. Lisa pidevalt segades leem, portvein ning vahukoor. Maitsesta soola-pipraga ja keeda 5 minutit madalal kuumusel.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee