Linnuliha retseptid

Kana aprikoosiglasuuriga 

Toidutare, 24. november 2008, 10:17
Kana aprikoosiglasuuriga Jaan Heinmaa
Aprikoosiglasuur annab mahlasele kanafileele meeldiva magustreava maitse. Serveeri koos kuskussisalatiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk kanafilee
1 sl õli
1 tl sool
0.25 tl Must pipar
glasuur:
1 dl aprikoosimarmelaad
1 sl oliivõli
2 tl tšillikaste
kuskussisalat:
4.5 dl vesi
1 tk köögiviljapuljongikuubik
4 sl oliivõli
3 dl Kuskuss
2 tk salatisibul
1 dl (terved) Oliivid
200 g kirsstomat
1 tk sidrunist pressitud mahl

Valmistamine
Lõika kõik fileed neljaks ribaks ning grilli aegajalt keerates 7-8 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Aprikoosiglasuuri jaoks kuumuta marmelaadi, õli ja tšillikastet potis, kuni segu muutub vedelamaks. Määri glasuur pintsli abil grillitud fileetükkidele. Pane vesi koos õli ja puljongikuubikuga potti, lase keema tõusta ning eemalda tulelt. Kalla potti kuskuss ja sega hästi läbi, lase 5-10 minutit kaane all paisuda ning seejärel jahtuda. Sega hulka hakitud sibulad, oliivid, poolitatud kirsstomatid ja sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee