Kalatoitude retseptid
6. november 2005, 11:48

Ilus lõhevorm

Kartuli-suistulõhevorm aedubadega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
120 g külmsuitsulõhe
5 tk muna
5 kuni 6 tk suurem kartul
200 g rohelised aedoad
0.5 tk Sidrun
200 g 20% hapukoor
1 dl vahukoor
12 sl riivjuust (parmesan) v. muu kõva juust
Aedtill
Murulauk
oliivõli
sool
Must pipar

Valmistamine
Pese kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Keeda umbes 5 minutit ehk kuni kartulid on poolpehmed. Ettevaatust, et pudiks ei keeda! Pese rohelised oad ja keeda samuti 5 minutit. Et takistada rohelise värvi tuhmumist, pane keevasse vette sidruniviil. Nõruta oad ning lase kohe külma vee alt läbi. See aitab samuti kaunist rohelist värvust säilitada. Määri ahjuvorm võiga ja lao põhja kiht kartuleid. Maitsesta soola-pipraga. Peale aseta üks kiht suitsulõhet. Piserda peale sidrunimahla ja puista hakitud tilli. Lao peale teine kiht kartuleid. Maitsesta soola-pipraga. Peale lao rohelised oad ja mõned kartuliviilud. Piserda oliivõliga, maitsesta soola-pipraga. Vispelda kokku 2 muna, hapukoor, vahukoor ja riivjuust. Vala segu vormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200°C juures umbes 20 minutit. Samal ajal keeda 3 muna poolkõvaks (7 minutit). Võta vorm ahjust välja ja lao poolitatud munad peale. Puista üle hakitud murulauguga ning kaunis vormiroog ongi valmis. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.