Lõunasöögi retseptid
6. november 2005, 11:27

Mehine vorm

Kartuli-suitsuvorstivorm tomati ja rosmariiniga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g suitsuvorst (nt Lihameistri poolkuu-vorstikesed)
6 kuni 7 tk kartul
2 tk Tomat
Rosmariin
2 tk Punane sibul
sool
Must pipar
0.5 kauna Tšilli
oliivõli
punane vein

Valmistamine
Pese ja lõika kartulid õhukesteks ketasteks. Keeda umbes 5 minutit. Peaasi, et kartuliviile sodiks ei keeda, pigem jäägu poolkrõmpsud. Lõigu suitsuvorst 1 cm paksusteks viiludeks ja sibul sektoriteks. Prae kuumal pannil oliivõlis koos rosmariini ja tükeldatud tšilliga krõbedaks. Lisa suts punast veini ja lase veidi aurustuda. Lao kiht kartuleid õliga määritud ahjuvormi. Teiseks kihiks lao vorstiviilud ja kolmandaks jälle kartulid. Kõige peale lao viilutatud tomatid. Maitsesta soola-pipraga ning piserda oliivõliga üle. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200°C juures umbes 20 minutit. Roog on mõeldud kuuele sööjale.