Lõunasöögi retseptid

Baklažaanivorm 

Toidutare, 6. november 2005, 11:03
Baklažaanivorm juustu ja basiilikuga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Baklažaan
300 g Mozzarella
3 sl riivjuust (parmesan) v. muu kõva juust
1 küüs Küüslauk
2 tk muna
taldrikutäis jahu
6 kuni 7 sl tomatipasta
sool
Must pipar
Basiilik (värske)

Valmistamine
Lõika baklažaanid pikkupidi õhukesteks viiludeks. Vispelda munad kokku ja pane taldrikule jahu. Kasta baklažaaniviilud munasegusse ning siis jahusse. Prae kuumal pannil oliivõlis mõlemalt poolt pruuniks. Kata vaagen või taldrik majapidamispaberiga ja aseta sellele baklažaaniviilud nõrguma (nii eemaldad üleliigse õli). Maitsesta soola-pipraga. Pane üks kiht baklažaane õliga määritud piklikku ahjuvormi. Lisa 2 sl tomatipastat, 100 g tükeldatud mozzarella-juustu, 1 sl riivjuustu, hakitud küüslauku, basiilikut ja pipart. Korda toimingut. Kõige peale jääb kiht tomatipasta, küüslaugu ja riivjuustuga. NB! Ära ülejäänud mozzarellat veel pane, sest muidu sulab see liiga kiiresti ära. Küpseta vormi eelsoojendatud ahjus 200°C juures 15 minutit. Siis võta vorm ahjust välja ja lisa mozzarellaviilud. Pista ahju tagasi ja küpseta tugevamal kuumusel või grillrežiimil 2-3 minutit ehk kuni mozzarella on ilusti sulanud. Võta vorm ahjust välja ja lase natukene aega jahtuda ning hanguda. Piserda külmpressioliivõliga ja kaunista basiilikulehtedega. Baklažaanivorm on ka järgmisel päeval soojendatult väga maitsev. Retsept on mõeldud kolmele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee