Kalatoitude retseptid

Kartuli-kiluvorm 

Toidutare, 6. november 2005, 10:29
Kartuli-vürtsikiluvorm.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g kartul
2 karpi (300 g) vürtsikilufileed õlis
3 sl Kappar
3 tk kuivatatud tomat
Aedtill
sool
Must pipar
2 dl vahukoor
3 tk muna
Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 tk Lilla sibul

Valmistamine
Pese kartulid, lõika õhukesteks ketasteks ja keeda umbes 5 minutit. Kartul ei tohi ära laguneda. Kuumuta ahi 200°C-ni. Lao kiht kartuleid võiga määritud ahjuvormi. Riputa veidi soola peale. Kartuliviiludele pane kilufileed ja ketasteks lõigatud sibulat. Lisa 1 sl kappareid, hakitud tilli ja tükeldatud kuivatatud romat. Jahvata peale pipart ning piserda kilukarbiõliga. Korda toimingut - kartul, kilu, kapparid, till, kuivtomat, sibul, sool, pipar, kiluõli. Saab kolm kihti, kõige peal kilud. Sega kausis vahukoor, munad ja riivitud muskaatpähkel ning vala vormi. Küpseta ahjus umbes 20 minutit. Kuna kartulid on eelnevalt keedetud, pole vaja vormi kaua küpsetada. Pind peab olema kaunis kuldne. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee