Kalatoitude retseptid
6. november 2005, 10:29

Kartuli-kiluvorm

Kartuli-vürtsikiluvorm.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g kartul
2 karpi (300 g) vürtsikilufileed õlis
3 sl Kappar
3 tk kuivatatud tomat
Aedtill
sool
Must pipar
2 dl vahukoor
3 tk muna
Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 tk Lilla sibul

Valmistamine
Pese kartulid, lõika õhukesteks ketasteks ja keeda umbes 5 minutit. Kartul ei tohi ära laguneda. Kuumuta ahi 200°C-ni. Lao kiht kartuleid võiga määritud ahjuvormi. Riputa veidi soola peale. Kartuliviiludele pane kilufileed ja ketasteks lõigatud sibulat. Lisa 1 sl kappareid, hakitud tilli ja tükeldatud kuivatatud romat. Jahvata peale pipart ning piserda kilukarbiõliga. Korda toimingut - kartul, kilu, kapparid, till, kuivtomat, sibul, sool, pipar, kiluõli. Saab kolm kihti, kõige peal kilud. Sega kausis vahukoor, munad ja riivitud muskaatpähkel ning vala vormi. Küpseta ahjus umbes 20 minutit. Kuna kartulid on eelnevalt keedetud, pole vaja vormi kaua küpsetada. Pind peab olema kaunis kuldne. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.