Kalatoitude retseptid
6. november 2005, 09:00

Tuunikalavaht toorjuustuga

Tuunikala-juustuvaht.

Koostisosad
0.5 lehte Želatiin
0.25 purki tuunikala vees
0.25 sl sidrunimahl (pigistatud)
0.125 tl sool
0.125 tl Valge pipar
45 g Rama Créme Bonjour hapukurgi ja tilliga
0.25 sl Kappar
0.25 tk Sibul
1 tk salatileht

Valmistamine
Leota želatiini külmas vees umbes 10 minutit. Nõruta kala hoolikalt ning maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Sega kohupiimajuust tuunikalaga, lisa kapparid. Pigista vesi želatiinist välja ja sulata see potis nõrgal kuumusel veevannis või mikrolaineahjus täisvõimsusel (max 800W). Lase veidi jahtuda. Lisa sulatatud želatiin tuunikalasegusse. Lase seista külmas umbes 30 minutit. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane salatilehed taldrikutele. Tõsta tuunikalavaht salatilehtedele ja kaunista sibularõngastega. Serveeri koos röstitud saiaviiluga.