Itaalia köök

Jogurtiga panna cotta 

Toidutare, 4. november 2005, 03:10
Jogurtiga panna cottaFoto: Erlis Schönberg
Kuulsa itaalia magustoidu lahjem versioon, milles on kasutatud nii vahukoort kui ka maitsestamata jogurtit. Maitset ja värvi lisab marja- või puuviljapüree.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk želatiinilehed
1.5 tl või želatiinipulber
6 dl vahukoor
1.5 dl suhkur
1 tk vanillikaun
1 tl või vanillsuhkur
400 g maitsestamata jogurt
300 g *värsked või külmutatud marjad või puuviljapüree
2 sl suhkur
1 sl soovi korral marja- või puuviljaliköör

Valmistamine
Pane želatiinilehed külma vette pehmenema (želatiinipulber sega veega ja lase 5 minutit paisuda). Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja sega vähese kuuma veega (paisutatud želatiin sulata kuumaveevannis). Jahuta želatiinisegu. Vahusta vahukoor, suhkur ja vanillsuhkur kergeks vahuks. Lisa maitsestamata jogurt ning jahutatud želatiin. Sega ühtlaseks ja vala klaasidesse või magustoidukaussidesse. Aseta külmkappi tarretuma. Püreesta marjad ning suru läbi sõela. Maitsesta suhkru ja soovi korral marjalikööriga. Vala segu juba tarretunud magustoidule, hoia kuni serveerimiseni külmkapis. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee