Hispaania köök

Kataloonia kreem 

Toidutare, 9. märts 2011, 14:47
Hispaania köögist pärit magustoit võlub oma lihtsusega. Värskendava lisandina mõjuvad värsked või külmutatud marjad. Pairmalt maitseb jahutatuna.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Ettevalmistus 20 minutitJahutamiseks 30 minutit kuni üleöö

Koostisosad
0.5 dl vahukoor
0.75 dl piim
0.25 tl riivitud sidrunikoor
0.75 tk munakollane
0.5 tl tärklis
0.125 dl suhkur
0.25 tk Kaneelikoor
0.125 dl peale suhkur

Valmistamine
Kuumuta kastrulis vahustamata koor, piim, riivitud sidrunikoor ja kaneelikoor keemiseni. Vahusta munakollased, tärklis ja suhkur kohevaks vahuks. Vala kooresegu pidevalt segades munavahu hulka. Vala segu kastrulisse tagasi ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt, kata kaanega ning lase 30 minutit seista. Vala segu vormi(desse) ja puista üle suhkruga. Parima tulemuse saavutamiseks kasuta leeklampi, mis karamelliseerib suhkrukihi hetkega, ilma kreemikihti kuumutamta. Selle puudumisel aga grilli ahjus grillielemendi all 250°C juures, kuni suhkur karamelliseerub.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee