Küpsetised

Sibula-kodujuustupirukas 

Angeelika Kang, 9. mai 2011, 05:31
Sibula-kodujuustupirukas Jaan Heinmaa
Võrratu pirukas, mis maitseb ka neile, kes muidu sibulat ei söö. Valmib erilise vaevata ja toidab ära suuremagi seltskonna. Võid valmistada ka poole väiksema koguse ümmarguses pirukavormis.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusaeg 15 minutitKülmkapis 30 minutitKüpsetamiseks 25 minutit

Koostisosad
250 g või
250 g kodujuust
4 dl jahu
0.5 tl sool
1 tl Küpsetuspulber
1 sl *õli
2 sl või
3 tk Sibul
1 tl (kuivatatud) Tüümian
300 g kodujuust
200 g riivjuust
2 tk muna
sool
Must pipar

Valmistamine
Taina valmistamiseks näpi või, kodujuust ja omavahel segatud kuivained ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmikusse. Kuumuta ahi 200°C-ni. Suru tainas suure küpsetusplaadi põhja. Küpseta pirukapõhja 5 minutit. Täidise valmistamiseks kuumuta pannil õli ja või. Lisa viilutatud sibul ning tüümian ja hauta tasasel tulel 5 minutit. Tõsta tulelt ning sega juurde kodu- ja riivjuust ja munad. Maitsesta soola-pipraga. Kata eelküpsetatud põhi täidisega, küpseta veel 20 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee